Kötü Ağız Kokusunu Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Dişlerinizi ve diş etlerinizi çok iyi koruyun.

Çürük dişler ve diş eti iltihapları ağız kokusunun ciddi etkenlerindendir.

Eğer var ise daha önceden yapılan protez ve köprülerinizi kontrol ettirin.

Eskiyen diş protezi ve köprüleriniz yediğiniz yemekler esnasında gıda birikmesine sebep olacağından kötü ağız kokusunda neden olurlar.

Şekersiz sakız çiğneyin.

Sakız çiğnemek tükürük salgınızı arttıracağından kötü ağız kokusuyla daha kolay başa çıkabilirsiniz.

Tarçın tüketin.

Tarçın ağzınızın içerisindeki bakterilerle mücadele edilmeniz için önemli bir doğal silahtır.

Sık sık su içmeye özen gösterin.

Sık sık su içmek dilinizin ve ağzınızın kurumasını engelleyeceği gibi ağzınızın içinde var olan bakterilerin en aza indirilmesinde önemli bir rol oynar. Tükürük salgınızı arttırarak ağzınızın kurumasını engeller.

Yemek yerken lokmalarınızı iyi çiğneyin.

Yiyeceklerle birlikte tükürük salgınız iyice karışır ve ağzınızda yemek kalıntısı kalma olasılığı en aza iner.

Diş ipi kullanmaya özen gösterin.

Diş fırçalarının ulaşamadığı yerlere ulaşabilmeniz için en önemli araçlardan biri olan diş ipi dişlerinizin arasında kalan atıkları temizleyerek kötü ağız kokusu oluşmasının önüne geçer.

Sigara içmeyin.

Sigara ve tütün türevleri ağız kuruluğuna neden olacağından eğer sigara içerseniz kötü ağız kokusu ve diş eti hastalıklarına davetiye çıkarmış olacaksınız. Sigara tüketmeyi bırakarak hem sağlığınızı koruyabilir hem de kötü ağız kokusunun oluşmasını engelleyebilirsiniz.

DİŞLER NEDEN SARARIR?

Diş sararmaları, diş minesinin yüzeyinde oluşan renklenmelerdir. Diş sararmalarının çok çeşitli sebepleri olabilmektedir. Diş sararmalarında en etkili olan maddeler sigara, alkol gibi alışkanlıklar ve dişlerin üzerinde renklenmelere neden olan gıdaların tüketimleridir. Dişlerin lingual yüzeylerinde kahverengimsi bir renk oluşturan sigara, puro gibi alışkanlıkların yanı sıra sarımsı renkler oluşturan asitli içecekler (kahve, çay, kola, bira) gibi alışkanlıklar da dişlerin renklenmelerine sebebiyet verebilmektedir. Bunların dışında kullanılan ilaçların kimyasal etkileri ya da sanayide kullanılan bir takım metaller de dişlerin renklenmesine ve aşırı düzeyde sararmalara sebep olmaktadır. Bu durumlar sonradan meydana geldiği gibi anne karnında annenin kullanmış olduğu ilaçlar ya da bir takım maddeler de çocuğa etki ederek çocuğun dişlerinin sarı olmasına neden olmaktadır.

HIZLI RANDEVU

Formu Doldurun. Biz Sizi Arayalım.