Genel Anesteziyle Diş Çekimi
Genel anesteziyle diş çekimini birçok hasta merak ediyor. Diş çekiminden korkan hastalar için harika bir çözüm olan genel anestezi konusunu sizler için derledik. Diş hekimi korkusu olanlarda, bulantı veya öğürme refleksi fazla olan kişilerde, uzun sürebilecek cerrahi işlemlerde genel anesteziye ihtiyaç duyulabilir. Engelli hasta grubu için de genel anesteziyle diş çekimi son derece konforludur. Engelli hastaların diş hekimi koltuğunda oturup işlemleri sürdürebilmesi zor olabiliyor. Genel anestezi bu durumlarda hem aileler ve hasta hem de hekimler için kurtarıcı oluyor.
Genel anesteziyle diş çekimi nasıl yapılıyor?
Genel anesteziyle diş çekilmeden önce hasta tamamen uyutularak anestezi cihazına bağlanır. Bu esnada hasta derin uykuda olduğu için herhangi bir şekilde acı ya da ağrı hissetmez. Burundan veya ağızdan solunum tüpü takılarak dişi çekilecek hasta solunum cihazına bağlanır. Amaç, diş çekimi bitene kadar hastanın tam uyumasını sağlamaktır.
Genel anesteziyle diş çekimi öncesinde neler yapılır?
Genel anesteziyle diş çekimi öncesinde hasta, anestezi uzmanı tarafından muayene edilir. Bu süreçte uzman, kan değerleri, EKG, akciğer röntgeni ve açlık kan şekeri gibi hastadan gerekli gördüğü tetkikleri ister. Diş çektirecek olan yetişkin hastalarımız için 8 saat, çocuk hastalarımız için ise 6 saat açlık ve susuzluk gerekir. Genel anesteziyle diş çekimi sonrasında bazı hastalarda bulantı, kusma, baş dönmesi gibi yan etkiler olabilir. Geçicidir.
Diş çekiminin genel anestezi altında yapılmasının sağladığı avantajlar nelerdir?
Diş çekimi esnasında hastanın yaşadığı psikolojik etkileri en aza indirger. Küçük yaştaki çocukların kontrolsüzce yaptıkları ani hareketlerden dolayı oluşabilecek yaralanma riskini engeller.
Diş çekiminde genel anestezi riskli midir?
Her operasyonda olduğu gibi diş çekiminde de uygulanacak olan anestezinin riskleri, hastanın genel sağlık durumu ile yakından ilgilidir. Hiçbir zaman “risk yoktur” diyemeyiz. Her türlü tedbiri alarak güvenli şekilde operasyonun gerçekleştirilebilmesi için gerekenler yapılmalıdır. Diş hekiminizin ve anestezi doktorunuzun uyarılarını dikkate almayı unutmamalısınız. Genel anestezi ile diş çekimi hakkında merak ettiğiniz tüm sorular için Dentadent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.