Yirmi Yaş Dişleri Hangi Durumda Çekilmelidir?

Yirmi Yaş Dişleri Hangi Durumda Çekilmelidir?

Yirmi yaş dişlerinin sürmesi için ağızda yeterli boşluk olmadığı zaman ağızda çeşitli sorunlar ortaya çıkar. Yer darlığı, yirmi yaş dişinin yanlış pozisyonda olması, çene darlığı, dişlerin olduğundan büyük olması, diş çürükleri, diş eti rahatsızlıkları ve enfeksiyon gibi nedenlerden ötürü yirmi yaş dişinin çekilmesi gerekebilir.



20 yaş dişleri, çene cerrahisi uzmanı tarafından çekilir. Yirmi yaş dişi çekimi lokal anestezi ile uyuşturularak gerçekleştirildiğinden işlem sırasında ağrı hissedilmez. Bazı durumlarda yirmi yaş dişi tam süremeyerek yarım çıkmış halde ağızda varlığını sürdürür.  Tam süremeyen yirmi yaş dişinden ötürü diş etrafında ağrı, kulak ağrısı, ağızda kötü bir tat, ağız açmada zorluk gibi sorunlar meydana gelebilir. Bu dişlerin sürmesi uzun zaman aldığından ağrılıdır. Gömülü kalan yirmi yaş dişinden dolayı bazı hastalarda kist oluşabilir. Yirmi yaş dişinin olduğu bölgenin hijyenine dikkat edilmeli ve mutlaka iyi temizlenmelidir.

Şikâyetlerin arttığı dönemde ılık tuzlu suyla gargara yapılabilir. Diş hekiminin önerdiği antibiyotikler veya ağrı kesiciler ile bu belirtiler kısa süreli de olsa ortadan kalkar fakat zamanla tekrarlayabilir. Diş hekiminiz tarafından yapılan ağız içi değerlendirmesi ve detaylı röntgen tetkiki sonrasında yirmi yaş dişinin çekilip çekilmemesi gerektiğine karar verilir. Yirmi yaş dişi muayenesi ve yirmi yaş diş çekim fiyatlarını öğrenmek için merkezimizden randevu alabilirsiniz.

HIZLI RANDEVU

Formu Doldurun. Biz Sizi Arayalım.