Başarısız Implant Çözümü

Başarısız implant uygulamalarından dolayı bazı hastalar sorun yaşayabiliyor. Implant uygulamalarında iyi bir hekim seçimi ve tedavi planlanması başarıyı artırıyor. Unutmayın, doğal dişler nasıl kaybediliyorsa implantlar da kaybedilebilir.

Kemik kalitesinin yetersizliği, alkol ve sigara tüketiminin fazla olması, bazı sistemik hastalıklar, diş eti hastalıkları, ağız hijyeninin yetersizliği ve diş sıkma (bruksizm) gibi problemler implant uygulamalarında başarısızlıklara neden olabilir. Implant uygulamalarında başarıyı etkileyen birkaç önemli faktör daha bulunur.

İmplantta Hekim Faktörü:

İyi bir diş hekimi seçmek tedavinin ilk aşamasıdır. Dental implant uygulayacak olan hekimin cerrahi kuralları gerektiği titizlikle uygulaması, hastaya göre en uygun tedavi modelini belirlemesi son derece önemlidir.

İmplantta Hasta Faktörü:

Dental implant uygulaması yaptıracak olan hasta, tedavi süresince diş hekimi ile uyumlu tavır sergilemelidir. Diş hekiminin belirttiği kurallar çerçevesinde tedaviyi desteklemelidir. Aksi takdirde tedavi, başarısızlıkla sonuçlanabilir.

İmplant Üreticisi Faktörü:

Dental implant uygulamasına özel üretilen ve kullanılan malzemelerin doku dostu olması gerekir. Bu bağlamda uzun yıllar işlevini yerine getirebilecek kadar kaliteli malzemeden yapılmış olması gerekir.

Dentadent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde başarısız implantlar yeniden yapılabilir mi?

Başarısız implant uygulaması sonrasında dişe yeniden implant uygulaması yapılabilir. Bu gibi olumsuz durumlarda implant bölgesi tekrar uyuşturulur ve implant yerinden çıkarılır. Sonrasında iltihabi dokular temizlenir. Bölge tekrar kapatılarak gerekli durumlarda kemik dokusu ilave edilebilir ve diş iyileşmeye bırakılır.

Başarısız implant uygulaması problemiyle karşı karşıyaysanız Dentadent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile iletişime geçebilir, uzman hekimlerimizden konuyla ilgili destek alabilirsiniz.

HIZLI RANDEVU

Formu Doldurun. Biz Sizi Arayalım.