DENTAL İMPLANTLAR

Gülmek, konuşmak, çiğnemek… Dişler bu eylemleri yapmamızda çok önemli rol oynarlar. Dişlerinizi veya dişinizi kaybetmişseniz, diş implantları hem estetik hem de fonksiyonel yönden dişlerinizin yerine geçerek hayata daha mutlu ve umutla bakmanızı sağlayacaklardır. İmplantlar sayesinde ;

İmplant Nedir ?

İmplant kelimesi latincede “ekim” anlamına gelmektedir. Diş implantları titanyum veya zirkon seramikten yapılmış “suni diş köklerinin” çene kemiğine yerleştirilmesi ve burada sıkıca tutunmaları anlamına gelmektedir. İmplantlar kemiğe tutunduktan sonra üzerlerine bir veya birden fazla diş, köprü veya hareketli protezler yapılmaktadır.

İmplant Muayenesi ve Planlama:

Öncelikle implant muayenesinde genel sağlık durumunuz hakkında bilgi alınır, gerekli görülürse bazı tahliller istenebilir (diabet, damar hastalıkları, vs). Oral diagnoz hekimi ve çene cerrahı tarafından panaromik radyografi ya da tomografi ile implant için gerekli kemik yoğunluğunuz ölçülür, anatomik oluşumlar incelenir, ne tür ve kaç tane implant yerleştirileceğine karar verilir. İmplantasyon her hasta için özel olarak planlanmaktadır. Hangi bölgelere ve kaç tane implant yerleştirileceği, radyografide, alınan ölçülerden hazırlanan modellerde işaretlenir ve size anlatılır.

Hissettirdiği güven sayesinde diş eksikliğinin olumsuz psikolojik etkilerini de ortadan kaldıracağı gibi hastanın kendine olan güvenini de tekrar kazandıracaktır.

Uygun anestezi yöntemlerinin uygulanması durumunda ağrı duymazsınız. Operasyon sırasında hastanın tercihine göre lokal anestezi, sedasyon ve genel anestezi uygulanabilir.
İmplantların kemikle kaynaşma süresi ne kadardır? İyileşme başlıkları nedir?
Ortalama 3 aydır. Bu sürenin sonunda çok küçük bir kesi ile implanta ulaşılır ve iyileşme başlığı takılır. Bu başlıklar diş etinizin şekillenmesine yardımcı olacaktır.

Diş etleri, iyileşme başlıkları takıldıktan 10-15 gün sonra ölçü alınabilir seviyeye gelmiştir.

İmplantların ağız içindeki yabancı cisimler olduğu düşünülürse temizliklerinin ve bakımlarının en az kendi dişleriniz kadar hatta daha da önemli olduğunu belirtmek isteriz. İmplant temizliği normal dişlerin temizliğinden pek de farklı değildir, temizlik yöntemleri hakkında diş hekiminiz size ayrıntılı açıklamalarda bulunacaktır. Lütfen yılda en az bir kez hekiminize kontrole geliniz.

İmplantlar üzerine yapılacak protezler vak’anın özelliğine göre değişik tiplerde olabilirler. Çiğneme konforunuz ve estetiğiniz için protezlerin sabit olması tercih sebebidir. Fakat bazı vak’alarda hareketli yani hasta veya diş hekimi tarafından çıkarılabilecek protezler uygulamak da gerekmektedir.

Müşteri Hizmetleri
Merhaba 👋
Size yardımcı olabilir miyiz?