Lamina Diş Kaplama

Lamina Diş Kaplama Kimlere Uygulanır?

Lamina Diş Kaplama uygulaması temel olarak, dişlerdeki renk değişikliklerinin giderilmesi ya da şekil bozukluklarının düzeltilmesi amacıyla tercih edilir. Özellikle dişlerinde renklenme problemi olanlar ve diş beyazlatma uygulamalarından sonuç bulamayanlar için idealdir. Ayrık diş (diastema) bitiştirmede, kırık ya da aşınmış dişlerin düzeltilmesinde, yapısı bozulmuş dolgularda ve çapraşık dişleri olanlarda uygun bir tedavi olarak dikkati çeker.

Lamina Diş Kaplama Avantajları

Lamina diş kaplama uygulamasında diğer diş estetiği işlemlerinden farklı olarak dikkate değer birçok avantajlı özellik bulunmaktadır. Bunlardan ilki hatta en çok tercih edilmesinin nedeni doğal görüntüsüdür. Lamine diş kaplamaları, tıpkı doğal dişte olduğu gibi ışığı süzerek yansıttığı için ışığın içinden geçmesine olanak tanır. Ayrıca lekeye karşı iyi düzeyde direnç gösterirler. Normal diş minesinin yüzeyinde yer alan küçük boşluklar lamina veneer kaplama yüzeyinde bulunmaz. Dolayısıyla çabuk lekelenme problemi gözlemlenmez. Lamina diş kaplama uygulaması, dişlerdeki çarpıklıklar, konum bozuklukları ve renk değişimleri gibi problemlerini gidermede son derece etkilidir.

Lamina Diş Kaplamaların Ömrü Ne Kadardır?

Lamina diş kaplamalar, gerçekleştirilen iyi bir ağız bakımıyla yıllarca sorunsuz olarak kullanılmaya devam edilirler. Lamina diş kaplamalar, Bonding uygulamalarına göre daha üstün özelliklere sahip porselenden üretilmişlerdir. Lekelenme ve aşınma gibi problemlere karşı son derece dirençlidirler.

Lamina Diş Nasıl Uygulanır?

Lamina diş uygulamasına karar verdikten sonra ilk randevuya geldiğinizde dişlerinizin yüzeyinde hazırlık işlemi yapılır. Dişler anestezi desteğiyle 0.1 – 0.3 mm kalınlığında bir tabaka aşındırılır. Ölçüler alınır. Alınan hassas diş ölçüsü üzerine, CAD CAM sistemi uygulamasıyla estetik lamina diş hazırlanır. Sonrasında ince seramik yaprak lamina porselen dişlerin üzerine cila yapılarak hastanın beklentilerine karşılık gelebilecek nitelikte diş kaplamalar üretilir.

İkinci randevu ise provadır. Bu aşamada eğer hekiminiz gerekli görürse ya da herhangi bir sorun çıkması halinde kaplama, düzeltme işlemi için diş laboratuvarına gönderilebilir.

Final kısmı ise diş yüzeyi ile yaprak porselen arasına kimyasal olarak tutunmayı sağlayan ilacın sürülmesini kapsar. Kaplama, dişe kalıcı olarak yapıştırılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Müşteri Hizmetleri
Merhaba 👋
Size yardımcı olabilir miyiz?