Bütün dişleri implant yaptırmak nasıl bir tedavi süreci gerektirir sorusu hastaların merak ettiği konuların başında gelir. Hastanın ağzında hiç dişi olmadığı, “total” adını verdiğimiz durumlarda implant uygulaması mümkündür. Hastanın ağzındaki kemik dokusunun yeterli olduğu her bölgede, tüm dişlere dental implant yapılabilir.

Dişsizlik olan hastalara alternatif tedavi yöntemleri de sunulabilir. Köprü, hareketli protez ya da parsiyel protez tercih edilebilir. Hekim ve hastalar tarafından dental implanta gerek duyulmasının en önemli avantajı, çene kemiğindeki erimeyi durdurmasıdır.

Hiç diş olmayan ağızda kaç implant gereklidir?

Tam dişsizlikte, yani çenede hiç diş olmadığı durumlarda, bir çeneye 8 adet implant yerleştirmek o hastanın tamamen dişlendirilmesi için uygun bir miktardır. Bu sayı, hastadan hastaya ve ağız durumuna göre değişiklik gösterebilir.

İmplant yapılırken geçici diş

Dental implant tedavisi esnasında hastaların bir süre dişsiz kalma korkusu yaşamaları olağandır. Bu durumda imdada geçici protezler yetişir, bu sayede implantın kemiğe adaptasyonu için gerekli süre de tamamlanmış olur. Sonrasında hastaya kalıcı dişler takılır.

Tek diş eksikliğinde implant

Tek diş eksikliğinde implant tedavisinin güzel bir avantajı bulunuyor. Tek dişe implant uygulanırken ön ve arkadaki sağlam dişlere dokunulmuyor ve diş eksikliği sağlıklı bir şekilde tamamlanmış oluyor. Böylelikle eksik dişin çevresinde yer alan diğer dişler de ağız içinde sağlıklı bir şekilde fonksiyon görmeye devam ederler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Müşteri Hizmetleri
Merhaba 👋
Size yardımcı olabilir miyiz?